- +

INT4

(Warszawa, 2010)

125m2

Przebudowa wnętrza polegająca na wyburzeniu stropu i połączeniu parteru z poddaszem. Uzyskano przestrzeń bogatą w skosy o charakterze loftowym, która w najwyższym punkcie osiąga nawet 6m. Funkcjonalność wnętrza w charakterze open space obejmuje duży salon z częścią jadalnianą i otwartą kuchnią, przy której znajduje się łazienka i hall wejściowy. Sypialnia oddzielona jest od salonu pionem z dekoracyjnym kominkiem narożnym i wysoką zabudową. Dodatkowe metry wykorzystano na wprowadzenie podwyższonej antresoli z biblioteką, a przestrzeń pod nią stanowią szuflady ukryte w zabudowie konstrukcji schodów. Dominującymi materiałami wykorzystanymi w projekcie są: jasna żywica i kamień w kolorze surowego betonu. Dekoracyjne akcenty stanowi podwieszone oświetlenie - Random (firmy Moooi) oraz meble Tufty-Time (firmy B&B), stoły - Maxalto (firmy B&B), które swoim prostym, ale efektownym designem wprowadzają do wnętrza ducha nowoczesnego minimalizmu.